AleBosco – pizzeria i multitap w jednym

Rynek wrocławskich pizzerii wydaje się nigdy nie zwalniać, czego dowodem otwarcie kolejnego miejsca wyspecjalizowanego w przygotowywaniu pizzy w stylu neapolitańskim. AleBosco powstało na ulicy Uniwesrsyteckiej, w lokalu pomiędzy Szewską a Kuźniczą i będzie pełniło również rolę multitapu, bo wewnątrz znalazło się aż 19 kranów, na których pojawią się rzemieślnicze piwa. Nowinką we Wrocławiu jest stojący wewnątrz piec – Tutto Tondo, obrotowy, wydajny, przeznaczony do wypieku pizzy w możliwie najlepszych warunkach. Samo ciasto do pizzy ma leżakować 72 godziny, aby klienci otrzymywali produkt zbliżony do neapolitańskiego oryginału. AleBosco to dwie sale – piwna i do przygotowywania pizzy oraz całoroczne patio oraz taras. W menu znajdzie się kilkanaście pozycji z pizzami, uzupełnią je trzy podstawowe makarony, a także zupy i przystawki we włoskim stylu. 

Informacje:

Adres: Uniwersytecka 1

Facebook – AleBosco

Klimat: pizzeria

Kuchnia: pizza

Osiedle: Stare Miasto

Przykładowe ceny:

  • pizza: margherita 17 zł, cztery sery 28 zł, bresaola 34 zł
  • krem toskański 8 zł
  • makaron carbonara 22 zł
  • sałatka cezar 23 zł
  • deska serów lub wędlin 32 zł

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*


Pin It on Pinterest