Bistrobot – pierogi, burrito i sajgonki z maszyny na wrocławskiej Politechnice

Jakiś czas temu zrobiło się głośno o uczonych z Politechniki Warszawskiej, którzy opracowali projekt maszyny wydającej gorące kebaby oraz wprowadzili go w życie. Ich koledzy z Politechniki we Wrocławiu nie chcą być gorsi i wpadli na pomysł, aby wydawać z maszyny nieco ambitniejsze dania. 

4 grudnia w budynku D1 Politechniki zamontowano pierwszą maszynę wydającą gorące jedzenieBistrobot. Jej producentem jest firma Food Robotics, zatrudniająca byłych i obecnych studentów PWr. Dania znajdujące się w maszynie mogą być wydawane 24 godziny na dobę przez cały tydzień, a przygotowywane są przez Szefa Kuchni Łukasza Bularza. Zaraz po przyrządzeniu poddaje się je szokowemu mrożeniu, a do chwili wyboru przez klienta, utrzymuje się je w temperaturze -20 stopni. Po złożeniu zamówienia danie ogrzewane się w maksymalnie dwie minuty w specjalnej komorze. W menu znajdują się m.in. pierogi ruskie i z mięsem, burrito z mięsem, sajgonki, lasagne czy wołowina po syczuańsku. Niebawem kolejne maszyny mają pojawić się w innych lokalizacjach.

Gdzie: Politechnika Wrocławska, budynek D1

Kiedy: 4 grudnia 2017

FB: Bistrobot

Foto – Bistrobot

8 Comments

  1. Dania niby zamrożone w bistrobocie a tam kaloryfer za nim stoi który niedługo stopi mu obudowę bo Politechnika lubi mieć zawsze odkręcone grzejniki na pełną pizdę. No chyba że wykorzystują gorący kaloryfer także do podgrzewania posiłków to spoko. Generalnie mam nadzieję że automat nie stoi w miejscu w którym to widać na zdjęciu.

  2. Może projekt wymagał czasu, pracowali równocześnie, ale studenci PW skończyli pierwsi? Zamiast krytykować, że ktoś robi podobne rzeczy to być dumnym, że w Polsce są młodzi, zdolni ludzie którym się chce, a to napędza rynek i technologię. Nawet Ci studenci, którzy stworzyli podobne, ale mimo wszystko inne urządzenia maja swoje rozwiązania technologiczne..

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*


Pin It on Pinterest