Modra Odra

Coraz bardziej reprezentatywna pod kątem gastronomii staje się ulica Odrzańska. W towarzystwie m.in, Malarskiej 25 od połowy września działa restauracja Modra Odra. W nowoczesnych wnętrzach Szef Kuchni Krzysztof Rugała stara się przenieść na talerze polską klasykę w eleganckim wydaniu. Karta to szeroki przekrój przez sporą liczbę przystawek – ciepłych i zimnych, sałatek, czterech zup, kilku dań mięsnych i kilu rybnych. Spośród starterów uwagę przykuwa m.in. carpaccio z sarny (42 zł) oraz dwie opcje z kaczką – pierogi (32 zł) i wątróbka (28 zł). W daniach głównych popisowymi daniami mają być sznycel cielęcy (58 zł), a także comber jagnięcy (65 zł) i smażony turbot (58 zł). W potrawach pojawia się sporo sezonowych warzyw oraz dodatki przygotowywane przy pomocy nowoczesnych technik kulinarnych.

Informacje:

Adres: Odrzańska 24

Facebook – Modra Odra

Klimat: elegancki

Kuchnia: polska

Osiedle: Stare Miasto

Relacje w mediach i na blogach:

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*


Pin It on Pinterest