Yakitori – nowy projekt ekipy Bratwurstów i Shrimp House

28 maja w lokalu po Shrimp House na św. Mikołaja otworzył się pierwszy we Wrocławiu bar z yakitori, nazwany właśnie od nazwy potrawy Yakitori. Shrimp House został wymieniony nieprzypadkowo, bo za projekt Yakitori odpowiadają właśnie właściciele pierwsze w Polsce sieci barów krewetkowych, którzy wcześniej otworzyli również Bratwursty. Po przeniesieniu Shrimp House na Wita Stwosza, w zwolnionym lokalu powstała koncepcja wystartowania z barem yakitori. Yakitori to w skrócie grillowane szaszłyki – głównie z kurczaka, których idea wywodzi się z Japonii. W Yakitori szaszłyki są punktem wyjścia do reszty menu. W karcie znajdziecie wieprzowe meatballs, katsu curry – schab z kością w panko (30 zł), zupę tom yum (16 zł), czy udka lub skrzydełka w formie szaszłyków. 

Informacje:

Adres: św. Mikołaja 13

Facebook – Yakitori

Klimat: luźny

Kuchnia: japońska

Osiedle: Stare Miasto

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*


Pin It on Pinterest