Ajvar to warzywna pasta, która charakteryzuje się lekko pikantnym smakiem. Jest przyrządzana z papryki słodkiej oraz bakłażanów i pochodzi z kuchni serbskiej. Jest to produkt, który cieszy się ogromną popularnością na Bałkanach.
Restauracja Ajvar oferuje dania kuchni bałkańskiej, które charakteryzują się wyrazistym smakiem, dobrym mięsem oraz obfitością warzyw. W menu znaleźć można tradycyjne dania takie jak cavepcici, pljeskavica, gulasz jagnięcy, a także owoce morza. To miejsce zachwyci zarówno miłośników kuchni bałkańskiej, jak i tych, którzy chcą spróbować czegoś nowego.

Informacje na temat Ajvar
Adres: Św. Jacka 177, Wrocław
Kuchnia: bałkańska
Godziny otwarcia:
Niedziela – czwartek: 12:00 – 20:00
Piątek – sobota: 12:00 – 21:00