Ten przepis na gofry jest naprawdę pyszny i łatwy w przygotowaniu! Możesz w szybki sposób zaserwować sobie i swoim bliskim pyszne i puszyste gofry, które rozpływają się w ustach. Z pewnością spodobają się one każdemu, kto je spróbuje!
Składniki
- 2 szklanki mąki uniwersalnej
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki białego cukru
- 2 jajka
- 1 ½ szklanki ciepłego mleka
- ⅓ filiżanki masła, roztopionego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Jak zrobić gofry?
- Zebrać wszystkie składniki.
- W dużej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier; odstawić. Rozgrzej gofrownicę do pożądanej temperatury.
- W osobnej misce ubić jajka. Wymieszać mleko, masło i wanilię. Wlać mieszankę mleczną do mieszanki mącznej; ubijać aż do połączenia.
- Nałożyć ciasto na rozgrzaną gofrownicę. Gotować gofry do uzyskania złotego koloru i chrupkości. Podawać natychmiast.