Przepisy

Przepis na klasyczne gofry

Przepis na klasyczne gofry

Ten przepis na gofry jest naprawdę pyszny i łatwy w przygotowaniu! Możesz w szybki sposób zaserwować sobie i swoim bliskim pyszne i puszyste gofry, które rozpływają się w ustach. Z pewnością spodobają się one każdemu, kto je spróbuje!

Składniki

  • 2 szklanki mąki uniwersalnej
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki białego cukru
  • 2 jajka
  • 1 ½ szklanki ciepłego mleka
  • ⅓ filiżanki masła, roztopionego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Jak zrobić gofry?

Gofry
  • Zebrać wszystkie składniki.
  • W dużej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier; odstawić. Rozgrzej gofrownicę do pożądanej temperatury.
  • W osobnej misce ubić jajka. Wymieszać mleko, masło i wanilię. Wlać mieszankę mleczną do mieszanki mącznej; ubijać aż do połączenia.
  • Nałożyć ciasto na rozgrzaną gofrownicę. Gotować gofry do uzyskania złotego koloru i chrupkości. Podawać natychmiast.

Udostępnij