Tandyr House Hubska

Powoli przybywa do Wrocławia moda na gruzińskie piekarnie rozsiane po całym mieście. To trend popularny już w Warszawie, a od jakiegoś czasu zauważalny również w stolicy Dolnego Śląska. Tandyr House to niewielki bar, usytuowany w kiosku na skrzyżowaniu Hubskiej i Kamiennej, gdzie od początku sierpnia można zjeść kilka gruzińskich specjałów. Serce malutkiego lokalu stanowi tytułowy piec tandyr, gdzie wypiekane są chaczapuri, natomiast obok ustawiono grill, z którego wydawane są m.in. szaszłyki i żeberka. Tandyr House nastawia się raczej na dowożenie swoich potraw, ponieważ w lokalu udało się zmieścić ledwie trzy miejsca siedzące.

Informacje:

Adres: Hubska 132

Facebook –  b.d.

Klimat: streetfood

Kuchnia: gruzińska

Godziny otwarcia: b.d.

Przykładowe ceny:

  • szaszłyk wieprzowy – 19 zł
  • lula kebab – 19 zł
  • kubdari – 10 zł
  • chaczapuri – 8 zł

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*


Pin It on Pinterest